John Bæk Musik på Facebok John på MySpace JB på YouTube

Sitenyheder - mest om sitet, men også lidt om andre projekter

13/7-2012: Hele sitet er revurderet og fornyet. Målet har været i højere grad at få det til at fremstå som en PR for det nuværende musikmenneske John Bæk, fremfor en stor fokus på fortiden. Derfor er der indføjet 2 nye sider: Nyheder og Kalender, mens Folkemusik og Kætter Kvartet er blevet forvist til Arkiv - men med direkte link i en ny bundbar.

2/7-2012: Musik & tekster er endelig blevet opdateret. En player er lagt ud i venstresiden (menusiden). I midten er der en oversigt over mine nutidige sange med direkte link (via "named anchors") til sangteksterne, som ligger helt ude til højre. Så må vi se om det fungerer - men det skal nok optimeres på et tidspunkt. Jeg ville gerne lave et link til en pop-up player - men javascripten til dette kolliderer med javascripten i den indlejrede player. Jeg har desuden fået et par nye numre i playeren (December 2010 og Tre veninder) og opdateret versionerne af Ukrudt og Folket er dem.

15/8-2011:Hele sitet er opdateret på indholdssiden! På et tidspunkt skal jeg også have opdateret layoutet. Men NU er Impuls Trio for alvor kommet på johnbaek.dk-landkortet bl.a. med side om den nye CD (Diskografi). Af andre nyskabelser kan nævnes en helt ny listning af min folkemusikalske pladesamling (Folkemusik) - med covers, detaljer og helt nyt layout genereret via Music Collector. Næste projekt bliver måske nok forsiden, og så skal jeg have lagt mine sangtekster ud...

9/8-2011: Det er over tre år siden jeg skrev en nyhed. Det er nok fordi, det er lidt bøvlet at skulle starte Dreamweaver hver gang jeg vil skrive noget. MEN nu har jeg fundet ud af, at jeg kan bruge CushyCMS som en remote client til mit site. Dvs. at jeg kan redigere udvalgte sider/elementer - og altså også skrive nyheder direkte på nettet.

5/6-2008: Jeg er i gang med at indspille nogle af mine sange. Det tager tid, for jeg har samtidig fuldtidsarbejde som lagerarbejder. Fem af disse indspilninger er netop lagt ud på mp3-playeren. Disse indspilninger er ikke helt færdige. Der skal rettes lidt - og mixes lidt om; men jeg har lige spillet på Svendborg Songwriter Festival (bl.a. en solokoncert på Svendborg Bibliotek, så jeg har valgt at lægge disse lidt ufærdige mix ud på nettet. De er da heller ikke så ringe endda! Og jeg er vendt tilbage til det folkemusikalske: IMPULS TRIO (Kristian Bugge, violin - Jesper Vinther, harmonika - John Bæk, guitar & mandolin) blev startet i efteråret 2007, og kan høres på MySpace - og live til efteråret.

13/1-2007: Webmaster er endnu en gang på kursus i webdesign. Et lille 2 ugers kursus på Danmedia! Sidste nyt: jeg styrer nu "p-tag'et", så teksten fylder næsten det samme i både de W3C sikre browsere + IE. Jeg har desuden - belært af venne-web-brugerne - lagt forsidens mp3-afspiller i et selvstændigt vindue. Så nu kan man komme ind på sitet, klikke sig til 3 af mine sangskrivernumre - og lytte til musikken mens man udforsker sitet. Jeg har desuden fået indstalleret PHP, MySQL og APACHE på computeren, så jeg nu kan udforske mulighederne for dynamiske websider. Men jeg tror, jeg vil gemme det til andre webprojekter.... Selvom jeg selvfølgelig kunne lave en Blog... og det er vel egentlig det jeg bruger disse nyhedstekster som! Men foreløbig er det ret nemt at åbne Dreamweaver og skrive løs og uploade!

31/12-2006: Julen er ovre - og der har været tid mellem jul og nytår til at komme videre. Arbejdet har været centreret omkring Kætter-delen af sitet. De andre kættere har sagt OK til at jeg lægger alle KK-numre på nettet. Så nu er de fire CD'er klar til lytning! Det var ret simpelt og tog ikke lang tid. Det har derimod været mere tidskrævende at organisere KK-repertoire delen. Samtlige numre kan nu lyttes i flere versioner, og der er kommentarer og tekster og noder. Jeg har ikke set noget lignende andre steder på nettet. Har jeg gang i noget ligegyldigt, eller vil det vise sig, at jeg har gjort det rigtige? Det er selvfølgelig mit arkiverings- og forskergen, der har taget styring! Men det har samtidig været en god proces at lytte til samtlige KK-numre, rode i hukommelsen - og finde nodemateriale i gemmerne.

Jeg har også fået lavet siden med KK-bandmedlemmer - så nu kan jeg godt slappe af et stykke tid! Sitet kører - og er også fanget af Google. Så nu vil jeg tage en gang nytår og en slapper.

20/12-2006: Jeg har forsøgt at centrere sitet både vertikalt og horisontalt. Efter lang tids søgning på nettet har jeg foreløbig valgt en løsning, som desværre bevirker at sitet forsvinder "ovenud", når man gør browservinduet mindre. Og løsningen fungerer overhovedet ikke på IE Mac. Jeg har samtidig gjort højden lidt mindre, så alle skærme og browsere ser både toppen og bunden. Jeg arbejder løbende med at forenkle layoutet. Det kan fx ses på forsiden, som nu er lidt mere rolig og overskuelig - og med direkte adgang til en mp3 afspiller.

29/11-2006: Så virker det! Løsningen på problemerne var de absolut positionerede div'er. Der kan være nogle småjusteringer, for at det virker helt optimalt i IE. Jeg har samtidig foretaget en lettere revidering (forenkling) af layoutet - og har "renset" layoutet i kildekoden, så den også er letoverskuelig. Mein Gott! Jeg er blevet html-nørd!

25/11-2006: Nu er jeg godt træt af Microsoft. Det viser sig at IE fordobler marginer. Så mine flydende div-kasser kan ikke være dér. Efter nogle timers læsning på nettet, besluttede jeg, at løsningen må være absolut positionerede div'er. Så jeg har arbejdet med stylesheet'et og har nu et site uden padding og marginer. Det virker 100% på mac (incl. IE mac). Så nu mangler jeg forhåbentlig kun nogle justeringer.

23/11-2006: Der har været store problemer med visningen i Microsoft Internet Explorer (IE). Det viser sig at IE på væsentlige punkter ikke overholder standarderne for W3C - tilsyneladende som den eneste browser. IE beregner padding anderledes end andre browsere, og derfor opstår der mange utilsigtede layoutproblemer. Men nu har jeg reetableret sitet med "nested div'er"- uden brug af padding (bortset fra 4px i topbaren). Så nu iler jeg spændt hen til nærmeste IE browser og ser om det har hjulpet...

21/11-2006: Arbejdet med layoutet har medført nogle konsekvente ændringer. Forsiden (Hjem) er ændret. Nu afventer jeg tilbagemeldinger på, hvad MAN mener! Jeg holder nu samtlige forsider i grøn, mens undersiderne kan variere mellem grøn og rød. Det virker stadig lidt for firkantet. Og jeg mangler stadig at løse problemet med Windowsbrowsere! Og jeg skal have fundet den optimale løsning mht. afspilning af musiknumre.

18/11-2006: Der har været store problemer med at få sitet til at fremstå optimalt i Windowsbrowsere. Jeg arbejder på sagen. Efter konstruktiv respons fra Niels Erik Kjeldsen har jeg samtidig revideret opbygningen (og topmenuen) - og droppet rollover-effekten på forsiden. Det handler om enkelthed, overblik og KOMMUNIKATION.

Jeg bliver mere bevidst om processerne bag opbygningen af sitet. Hvad jeg vil og gør! Selvom Kætter Kvartet delen er et historisk arkiv, er den en god øvelse i at opbygge både et artist-site og et arkiv-site.

Ang. fonten Andale Mono: Enten skal jeg kunne "overføre" fonten i browservinduet - eller også skal jeg have ændret anvendelsen. For denne font er ikke standard! Og så har jeg lavet bundbaren som grafik. For at undgå at falde i kløerne på spam-robotterne.

10/11-2006: Så er hele sitet stort set oppe at køre. Der mangler stadig meget indhold, men det vil blive lagt ud løbende. Sitet er stadig i en testfase.

02/11-2006: Efter en god og lang sommer med sol og strand - og slidsomme sommernætter - har jeg fået et nogenlunde overblik over hvordan man laver hjemmesider. Der er stadig meget at lære - men efter et DMF-kursus hos Ryan Faurskov har jeg lært at bygge sitet op med et eksternt stylesheet. Så i løbet af efteråret vil der blive lagt mere materiale ud i cyperspace.

Som du kan se på menuen foroven kommer det til at handle om musikmennesket John Bæk: musikeren, komponisten, sangskriveren og musikforskeren. Sitet er afprøvet på en Mac (fungerer fint), mens der er et par småproblemer i Windows-browsere.

.. og du skal have fonten Andale Mono installeret for at se overskrifter.


KONTAKT: Tlf. +45 4028 3490 - Email: johnbaek@stofanet.dk