Kætter Kvartet
 

Kætter Kvartet 2010: Ten Years After

Efter en pause på 10 år (regnet fra afslutningskoncerten på Tarm Festival i år 2000) gendannedes Kætter Kvartet i efteråret 2010. Foreløbig for at spille 8 koncerter. Samtidig oprettedes Facebook profil: KK FaceBook og MySpace profil: KK MySpace.


1993-2002

Kætter Kvartet var et af de orkestre, som blev en del af 1990'ernes nyskabelse indenfor den danske folkemusikscene. Dannet o.1993 af John Bæk (mandolin, guitar,sang) og Søren Korshøj (violin, sang). Efter en kort og - efter folkemusikalske normer - glorværdig karriere, blev orkestret officielt opløst med en afslutningskoncert på Tarm Festivalen, juni 2000. Herefter spillede KK et par ordinære koncerter plus skolekoncertturnéer i efteråret 2000 og foråret 2002.

Udover Søren og John bestod orkestret af Svend Seegert (keyboard/incl. keyboard-bas, sang) og Peter Weis-Fogh (percussion). Peter blev i 1996 erstattet af Vivi "di Bap" Kristensen (trommer, percussion, sang).

Stilen var baseret på egne kompositioner indenfor dansk spillemandsmusik og nordiske folkemusiktraditioner, med masser af sang og 4-stemmige kor. KK udgav 4 CD'er (heraf 2 live-CD'er) og turnerede flittigt i Danmark - med enkelte afstikkere til Sverige, Tyskland og Belgien.

KK i koncert

I Danmark spillede KK i små rockklubber, på caféer, i folkemusikforeninger, spillemandsstævner, på folkemusikfestivaler (Skagen, Tønder, Tarm) og diverse andre festivaler (fx Midfynsfestivalen). I udlandet var det primært de større folk-festivaler som Dranauter (Belgien) og Falun (Sverige).

Mens John Bæk og Svend Seegert primært har forsat det musikalske virke indenfor sangskrivermiljøet i Århus, har Vivi "di Bap" Kristensen og Søren Korshøj videreført den dansk/nordiske stil i bandet Instinkt.

Læs mere på undermenuerne til venstre.

 
KONTAKT: Tlf. +45 4028 3490 - Email: johnbaek@stofanet.dk