KK: Kætter Kvartet
 

Du skal enten installere eller opgradere Flash Player for at se denne mp3-afspiller.
Hent Flash Player

Du kan evt. undersøge hvilken
Flash version
du pt. har installeret.

Kætter Kvartet: Kætter Kvartet (1996)

Kætter Kvartet's første CD, indspillet i 1995-1996 i Soundpage Recording og Studie AA. Produceret af Bæk, Korshøj og Seegert. Teknik Kim Bækgård (1, 2, 3, 4, 7, 9), Henning Olsen (6, 10) og Henning Olsen / Jacob la Cour (8). Mastering: Freddy Albrektsen. Foto: Bo Pedersen. Cover: Morten Brauner og KK. Udgivet på Olga Musik med støtte fra Statens Musikråd, Koda's kollektive båndmidler og Koda.

Med det oprindelige KK-setup med Peter Weis-Fogh på trommer / percussion. Bassisten Henrik Bay Møller medvirker på 2, 3 og 4).

John Bæk: mandolin, ak. guitar, tenorblokfløjte, jødeharpe og sang; plus grooveprogrammering til Elverdans og Schottish. Søren Korshøj: violin, sang og ad. perc. Svend Seegert: akustisk piano (flygel), keyboard, ak. guitar, el. guitar (Elverdans) og sang. Peter Weis-Fogh: percussion og trommer.

Baggrund
Inden indspilningerne havde KK haft Billy Cross som banddokter. Han fik rettet noget af musikken til - og skabte publikumssucceen Wham' no'e glæ'e i den enkle AB form. Det oprindelige forlæg var noget mere (alt for!) ambitiøst mht. det formmæssige og det kunstneriske. Tak til Billy.

Efter mange forsøg med at indspille Når vi kommer hjem til mor live, endte vi (Kim Bækgård) med at programmere stortromme og hihat, som vi andre så spillede ovenpå. Nummeret har i øvrigt været bobler på Dansktoppen!

Bortset fra To valse og Regndråber, som kun blev brugt ved særlige lejligheder, har samtlige numre været en fast del af repertoiret i hele orkesterets levetid. Og det swinger måske ikke helt så godt som det senere kom til, men CD'en rummer en perlerække af kompositioner med hver deres særpræg og kvaliteter.

 
KONTAKT: Tlf. +45 4028 3490 - Email: johnbaek@stofanet.dk