KK: Den sidste schottish
 

Du skal enten installere eller opgradere Flash Player for at se denne mp3-afspiller.
Hent Flash Player

Du kan evt. undersøge hvilken
Flash version
du pt. har installeret.

Kætter Kvartet: Den sidste Schottish (2000)

BEMÆRK: Når du lytter på mp3-afspilleren kommer introduktionerne til næste nummer i slutningen af det foregående nummer!

Kætter Kvartet's sidste CD, optaget live på Tarm Festival 10. juni 2000 af DR P3 (Hans Voldby, Torben Laursen og Alan Klitgaard). Live lyd: Kaspar Vorbeck. Lys: Martin Lorenzen. Sceneteknik: Søren Jensen. Produktion og mix: Torben Laursen og Alan Klitgaard. Cover: Michael Bladt, Peter Marquard Sejersen og Ove Kirketerp. Foto: Bo Petersen, John Bæk, Jens Sørensen. Udgivet af Folkemusiksammenslutningen på Folkemusikkkens Fælles Sekretariat's Forlag og udsendt med decembernummeret af magasinet Folk&Musik 2000.

Medvirkende:
Koncerten var KK's officielle afskedskoncert, og vi havde stablet et ordenligt show på benene - fordi det var sidste koncert; men også fordi vi inden opløsningen havde barslet med planer om et større koncept med gæsteartister. Udover de fire faste kættere, som spillede og sang som de plejede, var der følgende gæster:

Søren Jensen Lund: Prolog - Jakob Sørensen & Erna Andersen: dans - Anja Præst Mikkelsen: basklarinet - Jesper Vinther Petersen: harmonika - Martin Seeberg: seljefløjte, jødeharpe, tin whistle - Karin Jensen: didgeridoo, congas - Benedikte Sten Andersen: Djempe, percussion - ROD: storspil, kor - samt Guldhornene (Niels Løkkegaard: altsaxofon - Rasmus Kaufmann: trompet - Stefan Ringive: trombone). Nikolai Bøgelund Pedersen havde lavet blæserarrangementerne.

Kommentar:
Koncerten var en euforisk oplevelse. Det var et ambitiøst projekt med 11 gæster + 15-20 musikere fra ROD + lys leveret af Martin Lorenzen i samarbejde med Søren Korshøj.

Koncerten startede med mørke, en dyb drone-lyd og spotlight på Søren Jensen Lund, der oplæste en prolog. Herefter gled musikken over i Vivi's vokalstykke (stadig med dyb drone), som modulerede til vores ouverture (dvs. små bidder af kætternumre i ny indpakning). Herefter gik det slag i slag: Schottish med Jakob og Erna som dansere, en række numre med KK "solo", og diverse kætternumre med medvirken af skiftende gæster. Afsluttende med percussion- og trommesolo i Elverdans, to numre med Guldhornene, Var det det det var og Wha'm no'e glæ'e - og den store finale med ROD og samtlige gæster på scenen. Det var stort og smukt.

Så vidt jeg husker gav vi tre ekstranumre: Præsentationspolka, vokalnummeret Konen fra Skåne og Hegnhopperen. Jeg fik startet Konen fra Skåne i forkert (for høj) toneart, og vi måtte grinende (eller grædende!) afbryde under det første fire-stemmige omkvæd, for det lå altså for højt oppe. Så Konen fra Skåne er aldrig blevet foreviget på CD.

Udgivelsen af koncertoptagelsen kom i stand via initiativ fra nogle vedholdende personer fra Danmarks Radio, Folkemusiksammenslutningen m.m., som begyndte at trække i nogle tråde...Tak for det.

Se desuden artikel i Folk & Musik

 
KONTAKT: Tlf. +45 4028 3490 - Email: johnbaek@stofanet.dk