John Bæk Musik på Facebok John på MySpace JB på YouTube
Another Mountain
 
Cover front

Du skal have Flash Player (minimum version 7) for at se denne mp3-afspiller.

Se hvilken Flash version du har.

Hent Flash Player

John Bæk: Another Mountain (1990)

To instrumentalnumre (21 og 22 minutter) indspillet i 1989 af John Bæk i eget hjemmestudie og mixet hos Kaspar Vorbeck, Århus af John Bæk og Kaspar Vorbeck. Komprimeret og optimeret af Christian Alvad. Udgivet på Fønix Musik Forlag med støtte fra Koda - først pÅ MC (1989) og senere på CD (1990).

Bemærk: Salgs- og distributationsaftalen med Fønix Musik er opsagt. CD'en kan dog stadig købes i flere netbutikker. Hvis du har problemer med at skaffe den, kan du kontakte mig.

Al musikken er komponeret, arrangeret og udført af John Bæk - bortset fra II part 4, 5-dans, som er komponeret af Thorkild Knudsen (på coveret står der at 5-dans er en traditionel melodi, men nu ved jeg bedre).

Instrumenter: blokfløjte (sopran og tenor), low G-whistle, mandolin, western guitar, spansk guitar, el. guitar, basguitar, vokal, tambourin og flg. keyboards og trommemaskiner: Yamaha DX-7, Bit 99, Ensoniq Mirage, Roland Digital Piano, Oberheim DPX-1, Korg Polysix, Alessis HD-16 (2 stk.) og Roland TR 707. Naturlyde og fodtrin er optaget ved Moesgaard strand, Århus - og nogle af havbølgelydende er skabt ved at modulere noget havlyd i en Korg DRV-2000 effektmaskine.

Baggrund:
Musikken er dybt inspireret af Mike Oldfields Tubular Bells fra 1973; med en tydelig nordisk stemning og masser af folkemusikinspiration.

Another Mountain I er oprindeligt en komposition fra 70'erne. Dér hed den Sus4 eller Opus 1 - et lykkepust , fordi jeg (ad. 1) tager udgangspunkt i akkorden sus4, eller fordi det (ad. 2) er min opus 1 indenfor genren og (ad.3) fordi jeg oprindeligt videreførte instumentalmusikken til en sang ved navn Et lykkepust.

Jeg mener at erindre, at den første indspilning blev spillet i Danmarks Radio i 70'erne i programmet Båndbiksen. Under betegnelsen Sus4 (tror jeg nok) blev kompositionen - med en mellemliggende komposition af Mik Sybrandt - opført pÅ Ryslinge Højskole i 1981. Startsekvensen er desuden blevet brugt til sammenspil til optagelsesprøve på AM-linien på Det Jydske Konservatorium (jeg blev ikke optaget!).

Jeg lavede en nyarrangeret/nykomponeret demoindspilning af denne komposition, og da Fønix Musik sagde at de ville udgive den, fik jeg optimeret indspilningen.

Another Mountain II: Herefter gik jeg i gang med det andet nummer, hvor jeg brugte forskellige stykker fra nogle senere Opus-indspilninger (ogsÅ fra 70'erne) blandet med helt ny musik. Da jeg nu vidste at jeg skulle udgive på et new age label, forsøgte jeg bevidst at få part II til at passe ind i dette koncept. Det lykkedes - synes jeg selv - ganske godt. Indledningen er blød og stemningsfyldt og man lade skuldrene falde ned og slappe af i hele kroppen...

Indspilningen: Mht. til indspilngen var den oprindelige ide, at få en masse musikere med - og at indspille i professionelt lydstudie. Jeg havde aftaler med musikerne, men en ansøgning om Gramexmidler til at aflønne dem gik i vasken, fordi én af musikerne havde glemt at fortælle mig, at han ikke var medlem af Dansk Musiker Forbund. Jeg forsøgte alligevel at få nogle kompetente musikere til at medvirke, men da en ellers kompetent bassist ganske enkelt ikke kunne finde ud af, hvad det var han skulle spille, opgav jeg og valgte at spille alle instrumenter selv.

Efter et besøg hos Fønix Musik kunstneren, Pushkar (på Christianshavn), lærte jeg, at det var muligt at lave fine indspilninger i eget hjemmestudie - og at det var forholdsvis nemt, at bygge en lille indspilningsboks for at undgå for meget uvedkommende støj udefra.

 

 
KONTAKT: Tlf. +45 4028 3490 - Email: johnbaek@stofanet.dk