Folkemusik
 

Folkemusikken i Danmark

Folkemusikken i Danmark består i store træk af: diverse danske og nordiske traditionsformer, irsk/keltisk musik plus nogle nordamerikanske musikformer, lidt balkanmusik m.m. I øjeblikket står den nye sangskrivertradition med det ene ben inde i folkemusikken. Middelaldermusikken, som de seneste år har fået et stort publikum, har en del udøver-sammenfald med folkemusikken. Mens fx country- og linedansmiljøerne generelt befinder sig i en anden verden.

Det handler egentlig ikke så meget om musikken, men mere om hvordan man har grupperet sig. Tyrkisk musik - og anden indvandrermusik er generelt ikke folkemusik i Danmark. Det er verdensmusik. Det virker måske lidt skørt set udefra, og det er faktisk lidt interessant. Jeg har fx næsten aldrig mødt en nydansker af ikke-europæisk/nordamerikansk oprindelse i folkemusikmiljøerne. Men jeg skal senere prøve at give et bud på hvordan virkeligheden ser ud fra mit vindue. Og hvorfor...

Men én ting er sikkert: Folkemusikken i Danmark har noget at byde på.

Hvis du ikke kan finde ud af hvad der er folkemusik og hvad der er verdensmusik, kan du undersøge World Music Denmark's fine Guide til verdensmusikken i Danmark (klik på en verdensdel, læs om musikken - og se listen over de danske bands, der spiller musik fra den nævnte verdensdel).

 

 
KONTAKT: Tlf. +45 4028 3490 - Email: johnbaek@stofanet.dk