Folkemusik
 

PLADESAMLING

Jeg har en stor samling af vinylplader (og enkelte lakplader) med dansk folkemusik. Jeg har opdelt dem i 2 kategorier: SPILLEMANDSMUSIK og VISE. Via programmet Music Collector har jeg lagt nedenstående lister ud på nettet - ofte med listning af samtlige numre, varighed, cover etc. (se *details*) Hvis du har spørgsmål eller kommmentarer, må du meget gerne sende mig en mail.

SPILLEMANDSMUSIK: Hvad kan rubriceres som dansk spillemandsmusik? Det kommer an på formålet! For mig har det været vigtigt, at samlingen både skulle vise mangfoldigheden og historien. Jeg har derfor valgt at forstå dansk spillemandsmusik ved REPERTOIRET har derfor medtaget alle plader, som rummer mindst ét nummer relateret til spillemandsmusik. Nogle plader er medtaget for at dokumentere en artists samlede udgivelser. Som man kan se af listen, dokumenterer den at spillemandsmusikken har levet fint i 1900-tallet - og at det i lange perioder har været den populærmusikalske udgave, som fx Bror Kalles Kapel har spillet den, der har været fremherskende.

Spillemandsmusik: 7", 10" og 12" vinyl plader (åbner i nyt vindue)

Spillemandsmusik: lakplader (åbner i nyt vindue)

VISE: Her har jeg foretaget samme type afgrænsning som ved spillemandsmusik: det handler om repertoiret, dvs. primært hvad vi kan opfatte som traditionelt materiale. I samlingen møder vi legendariske artister som Cæsar, Per Dich, Povl Dissing, Kjeld Ingrisch, Trille og Frode Veddinge. Men børnemusikken er også repræsenteret, fordi den - udover at bruge en del traditionelt materiale - også har en tendens til efterhånden at blive opfattet som fælleseje/traditionelt. Medtaget er også (som ved spillemandsmusikken!) fx jazzplader med tydelig reference til traditionelt viserepertoire.

Vise: 7", 10" og 12" vinyl plader (åbner i nyt vindue) / Vise: lakplader (åbner i nyt vindue)

 
KONTAKT: Tlf. +45 4028 3490 - Email: johnbaek@stofanet.dk